Programma H12RE Festival

Het festival? Wat is dat dan?

Wist je dat er tijdens ons festival ook een swimrun plaatsvindt? Nou ja ok, sommigen zullen deze vraag omgekeerd logischer vinden. Daarom nog even dit: Het Rondje Eilanden Festival is een… nou ja, festival! Van vrijdag 18.00u tot zondag 12.00u is Eiland 1 van ons, de HRE-festivalgangers. Eens per jaar mag je op een van de mooiste plekjes van Nederland twee nachten je tent opzetten, eten we vrijdagavond samen pannenkoeken, serveert de bar frisse drankjes, staat er ‘s ochtends een voedzaam ontbijt klaar na de morning glory swim, zijn er workshops, optredens, een steengoede maaltijd voor honderden hongerige helden, spetterende livemuziek, kun je in een hottub weken tot je vingers meer rimpelen dan het water in de plas bij maanlicht, om zondagochtend af te sluiten met yoga op een ronddrijvend ponton. Blok dat weekend, koop je ticket en word HRE-festivalganger!
 

Blokkenschema

Pannenkoeken party

Op vrijdagavond een heuse pannenkoeken party! Wij hebben het beslag en de pannen, jullie nemen je eigen beleg mee! 

Camping

Zoals elk jaar kan je vanaf vrijdagavond 18:00 uur je tentje opzetten op de speciaal daarvoor één-keer-in-het-jaar-afgezette-camping op Eiland 1

kampvuur met verhalen

Je hebt je tent opgezet, pannenkoeken gebakken en dan kun je onder het genot van een drankje (de bar is dit jaar op vrijdag al open!) luisteren naar een verhalenverteller!

Hottubs

Hier zie je ze nog leeg maar vanaf vrijdagavond zijn ze warm  (houtgestookt) en gezellig!

Massages door Velofit

De helden van sportmassage en fysiotherapie praktijk Velofit staan voor je klaar om de spieren soepel te maken, zowel voor als na de wedstrijd!

Swimrun workshop

Is het afwisselend zwemmen en lopen helemaal nieuw voor je of wil je juist nòg beter worden? Michiel Land van TopSwim laat je alle ins en outs zien tijdens deze workshop op zaterdagochtend!

Onderwater natuur

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal onder water gebeurt terwijl jij je rondje doet? Rob Idema, natuurgids van IVN, weet als duikinstructeur en onderwaterfotograaf alles over de onderwaternatuur van de Vinkeveense Plassen en komt daar zaterdag over vertellen.

Trek Barefoot

Altijd al eens willen weten hoe het rent met zo’n schoen “met tenen”? Op Rondje Eilanden kan je de barefoot schoenen uitproberen op zaterdag, dankzij onze vrienden van Trek Barefoot. Doe mee aan hun workshops, en je leert alles over de techniek van barefoot hardlopen!

IJS

Arthur’s Mullet verzorgt ijs èn entertainment op zaterdag. Dus of het zonnetje nu wel of niet schijnt, het wordt sowieso een vrolijke boel!

diner

Het HRE diner: Napels aan de plas! Dit jaar verzorgt Lazzarella het HRE diner op de zaterdagavond. Lekkere en voedzame Napolitaanse pasta’s voor honderden hongerige deelnemers! Bestel nu je dinerticket en schuif aan bij de maaltijd na het rondje. 

aqua bootjes

Zaterdag is er pret voor jong en oud met de aqua bootjes.

Tarot

Heb je een brandende vraag over je werk, liefde of je toekomstige sportprestaties? Tijdens het Het Rondje Eilanden Festival kan je terecht bij Feline voor een tarot reading. Al jouw vragen worden serieus genomen, maar enige humor vanwege de wazigheid van spiritualiteit wordt ook gewaardeerd. Scepticus of spiritueel, je bent dus altijd welkom!

Ontbijt za&Zo

Heb je een festivalkaartje? Dan ontbijt je gezellig mee aan de gezellige HRE-tafels.

Koffie

Conrad van Kaldi Mobiel Utrecht staat op zaterdag klaar om jullie te voorzien van heerlijke koffie. 

ziezeau 🎵

Zaterdagavond is het feestje compleet met de band Ziezeau. Voor elk wat wils: van jazzy melodieën en ballads tot stevige rock, van Nederpop tot disco, van reggae tot quickstep, van Hollandse meedeiners tot en met rock ‘n’ roll en soul. Voetjes van de vloer!

 

Yogaboot

Op zondagochtend varen we de plas op voor een yoga/pilates sessie. Een serene afsluiting van een mooi weekend!

Chi Kung

Zowel als losse workshop als ter warming up zal er Chi Kung gegeven worden! Dit zijn oefeningen om je energie (chi) op een natuurlijke manier te laten stromen. Kung betekent ‘beoefenen, ontwikkelen, cultiveren’. Een heerlijke ontspannen voorbereiding op jouw swimrun!