VEEL GESTELDE VRAGEN

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”yes” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css_animation=””][vc_column][vc_column_text]Hoe zit het nou met schoenen?

Om problemen met scherpe stenen, glas e.d. onder water te voorkomen is het verplicht om gedurende de hele wedstrijd dichte schoenen aan te hebben. Dus ook tijdens het zwemmen. Denk hier van tevoren even goed over na. Je kan een oud paar hardloopschoenen gebruiken. Kies liefst voor zo licht mogelijke schoenen, om zo weinig mogelijk last te hebben bij het zwemmen. Je kan ook waterschoentjes gebruiken of speciale surfschoentjes. Het dragen van spikes is uiteraard absoluut verboden, vanwege verwondingsgevaar van je medeatleten (onmiddellijke diskwalificatie volgt)!

 

Mag ik een wetsuit aandoen tijdens de wedstrijd?

Zeer waarschijnlijk niet! Met de verwachte lucht- en watertemperatuur in juli is het niet verstandig een neopreen pak aan te doen. Het kan zelfs gevaarlijk zijn in verband met warmtestuwing bij het hardlopen met het wetsuit. We volgen hierbij de regels van de Nederlandse Triathlon Bond, maar met andere temperatuurgrenzen dan normaal.

In het geval dat de temperatuur aanleiding geeft kan de organisatie beslissen dat wetsuits wel zijn toegestaan. Hierover volgt op de dag voor de wedstrijd definitief bericht bij het nieuws. Je moet in ieder geval de gehele wedstrijd in dezelfde kleding doen en mag onderweg niks achterlaten op het parcours.

 

Mag ik ook naar de wedstrijd komen zonder dat ik mee doe met het avondprogramma?

Ja dat mag. Maar wij, en al onze andere festivalgangers zouden het leuker vinden als je ook nog wat van de gezelligheid op het evenemententerrein meepikt.  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

Waarom is de wedstrijd aan het eind van de middag? Ik start liever wat vroeger, dan heb ik nog wat aan mijn dag.

Als organisatie zijn we erg gehecht aan onze slaap….

 

Jullie zijn een groene wedstrijd, wat houdt dat in?

Dat houdt in dat we graag hebben dat je met de fiets of trein komt in plaats van met de auto :). En het hele evenement vindt plaats in het groen, waar je op de maandag na afloop niets meer terugziet van alle activiteiten. Waar mogelijk maken we verantwoorde en milieuvriendelijke keuzes, door bijvoorbeeld voor recyclebare bekers te kiezen in plaats van weggooiplastic en geen startpakketten en ook geen startnummers te gebruiken!

 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Als je met de auto komt, kun je deze parkeren bij de parkeerplaatsen bij Zandeiland 1, afslag Abcoude vanaf de A2.

 

Ik heb niet genoeg getraind om mee te doen c.q. ben geblesseerd. Kan ik er toch op de een of andere manier bij zijn?

Natuurlijk! Kom gezellig naarhet evenemententerrein en dompel je onder in het feestgedruis. Of geef je op als vrijwilliger! Je krijgt een mooi aandenken, lekker eten en er wordt goed voor je gezorgd. Als je een muziekinstrument bespeelt of kan zingen kun je ook navragen of je niet actief mee kunt doen met het avondprogramma…

 

Ik ben 14, mag ik meedoen?

Nee. Helaas voor je. Deelname aan het Rondje Eilanden is toegestaan vanaf 15 jaar. Bij voldoende animo kunnen we in de toekomst kijken of er aparte jeugdseries kunnen worden georganiseerd.

 

Mag ik ook alleen starten in HRE De Finale en Het Rondje achterwege laten?

Nee, Het Rondje over 12 eilanden geldt als kwalificatieronde voor HRE De Finale over eiland 1 en 12. Als je geen tijd hebt in Het Rondje kun je je ook niet kwalificeren voor HRE De Finale.

 

Als ik me kwalificeer voor HRE De Finale, maakt mijn tijd in Het Rondje dan nog uit?

Nee, in HRE De Finale heeft iedereen weer gelijke kansen. De tijden worden NIET bij elkaar opgeteld of iets dergelijks, dus de tijd in Het Rondje maakt dus niet uit, zolang deze maar bij de 30 (heren) of 20 (dames) snelsten behoort. Uitzondering hierop is het ‘pole position’ systeem dat we hanteren: de tien snelste heren en zes snelste dames uit Het Rondje worden voor de start van HRE De Finale speciaal afgekondigd door de speaker en mogen zich dan bij een startstreep een aantal meter voor de rest van het veld opstellen. Dit geeft hen natuurlijk licht voordeel, maar zij hebben zich in de eerste ronde blijkbaar ook al bijzonder ingespannen.

 

Waarom starten er in de finale minder dames dan heren?

Het veld bij de heren is over het algemeen wat sterker in de breedte. Bij de dames lopen de tijdsverschillen bij de 1e 10 over het algemeen wat sneller op dan bij de heren.

 

Wat gebeurt er als ik me in Het Rondje plaats voor HRE De Finale, maar ik start daar niet in, of ik haal de finish niet?

Als je helemaal niet start of voor de finish uitvalt in HRE De Finale, om wat voor reden dan ook, dan geldt alsnog je tijd uit Het Rondje voor je eindklassement. Houd er wel rekening mee dat alle deelnemers die in HRE De Finale wel finishen wel voor je eindigen. Uitstappen geeft dus nooit voordeel.

 

Zijn jullie een commerciële organisatie?

An sich vinden wij niet dat geld stinkt en vinden wij Atlas Shrugged toch ook wel een erg gaaf boek. Desondanks organiseren wij deze wedstrijd echt voor onze lol en blijft er nog geen dubbeltje over na aftrek van alle kosten.

 

Ik ben erg snel en zou graag een mooie prijs komen ophalen. Hebben jullie die?

Echte dubbelgedraaide Vinkeveense paardenworst hebben ze zelfs in London niet, dus dat komt mooi uit!

 

De Utrecht Triathlon is toch de enige echte Hellas Triathlon?

Dat klopt en dat blijft deze ook. Het Rondje Eilanden wordt slechts door o.a. een aantal Hellas-leden georganiseerd en staat verder helemaal los van de prachtige vereniging Hellas.

 

Ik ben m’n scheermesje verloren en durf met shag op m’n benen niet aan de start te verschijnen. Kan ik dan mijn geld terug krijgen?

Tot 1 maand voor de start van het evenement kun je je inschrijfgeld terugkrijgen met inhouding van €5,- administratiekosten. Daarna is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk. Wel krijg je bij annulering al het geld terug als je ons als vrijwilliger komt helpen. Uiteraard is haar op de benen dan geen probleem.

 

Mijn buurman heeft een Ladyshave en wil wel in mijn plaats starten. Kan dat?

Deelnemers kunnen kosteloos hun inschrijving overdragen aan een andere persoon op voorwaarde dat beide personen dit tijdig melden aan de organisatie en van de nieuwe deelnemer alle gegevens uiterlijk 2 weken voor de start van het evenement zijn doorgegeven.

 

Ik wil graag Twitteren over Het Rondje Eilanden en ik zoek nog een hashtag. Hebben jullie een idee?

Wij zijn erg gesteld op de hashtag #hetrondjeeilanden. Natuurlijk mag je ook altijd Twitteren met de hashtag #H6RE. Weet je, laat het lekker van je duim afhangen. Oh ja: je kan ons volgen op Twitter via @trondjeeilanden. Jawel met een t aan het begin (Twitternamen mogen niet langer zijn dan 15 karakters, dus ‘hetrondjeeilanden’ paste niet, happy typing!). En natuurlijk hebben wij ook een Instagram account, zoek maar eens op…

 

Heb je nog een vraag die niet in deze lijst voorkomt? Neem gerust contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]