FAQ

We hebben een lijst opgesteld met vaak gestelde vragen en antwoorden. Toch een andere vraag? Stuur ons een e-mail (info@hetrondjeeilanden.nl)!

Tot wanneer kan ik me inschrijven?
Je kan een wedstrijdticket aanschaffen tot twee weken voor de wedstrijd òf totdat we het maximum deelnemeraantal bereikt hebben.
Kan ik mijn inschrijving overdragen aan een ander?

Jazeker, dat mag en kan tot twee weken voor de wedstrijd. Stuur een mail naar info@hetrondjeeilanden.nl met daarin je bestelnummer en de gegevens van degene die je ticket overneemt.

Ik wil toch een enkel/dubbel rondje doen, kan ik dat nog wijzigen?

Geen probleem! Meld ons dat tot twee weken van tevoren via info@hetrondjeeilanden.nl (graag met vermelding van je inschrijfnummer) en we maken het voor je in orde. Last minute beslissing? Regel het op de dag zelf met het wedstrijdsecretariaat, te vinden bij de inschrijfbalie.

Ik kan toch niet meedoen, kan ik mijn inschrijving annuleren?

Natuurlijk vinden we dit heel erg jammer, maar het kan gebeuren. Tot een maand van te voren kun je je inschrijfgeld (min 5 euro administratiekosten) nog terug krijgen. Geblesseerd en wil je toch de gezelligheid niet missen? Word vrijwilliger! Wij kunnen je hulp goed gebruiken tijdens de wedstrijd, en als dank krijg je de HRE handdoek, een lekkere maaltijd, dankbare deelnemers èn je inschrijfgeld terug.

Mag ik meedoen als ik nog geen 15 ben?

Helaas mag je dan nog niet meedoen aan de wedstrijd. Maar je kunt wel meedoen aan het festival!

Ik heb nog niet zoveel zwemervaring, kan ik toch meedoen?

Jazeker! Er doen elk jaar veel mensen mee die nog niet zoveel ervaring hebben met open water zwemmen. Maar let op! Onze stichting heet niet voor niets “Woelig Water”: ook met weinig wind kan het flink klotsen op de plas. Ogenschijnlijk korte afstanden kunnen zo best uitdagend zijn! Minder ervaren zwemmers raden we dan ook dringend aan een zwemboei te gebruiken. Niet alleen ben je dan beter zichtbaar, maar je kunt er ook op drijven als je onderweg vermoeid raakt.


Materiaal

 
Badmuts?
Ja, dat is erg belangrijk voor de zichtbaarheid. Zonder badmuts mag je niet starten. 
Voor de duurzaamheid (de meeste zwemmers en swimrunners hebben al veel te veel badmutsen van allerhande evenementen) voorzien wij onze deelnemers niet van badmutsen. Neem er zelf dus eentje mee!
Schoenen?
Die zijn verplicht! Het is gevaarlijk het rondje af te leggen zonder schoenen. Er zijn stroken land met scherpe, net gemaaide rietstengels en er kan glas liggen, ook in het water.
Wat voor schoenen?
Schoenen moeten je voeten geheel omsluiten, sandalen zijn dus niet toegestaan. Het kunnen gewone hardloopschoenen zijn, barefoot schoenen of zelfs surfschoenen. Het merendeel van het hardloopparcours is over gras.
Zwemboei?
Ook al worden jullie goed in de gaten gehouden door onze schippers, we raden jullie toch aan een zwemboei mee te nemen. Je bent niet alleen extra goed zichtbaar, je kunt er ook op drijven als je vermoeid raakt of kramp krijgt.
Jullie zijn toch een swimrun, waarom mag ik geen pullbuoy en paddles gebruiken?
Het Rondje Eilanden is eigenlijk een swimrun avant le lettre: we bestonden al voordat in Nederland iemand van de term gehoord had. Regels moesten we toen zelf verzinnen, en die zijn zo gebleven…
 

Festival

Kan ik mijn camper/caravan/bungalowtent meenemen?
Normaal mag je niet blijven slapen op Eiland 1, maar voor Het Rondje Eilanden wordt een uitzondering gemaakt. Het is dan ook geen “echte” camping, alleen kleine tenten zijn toegestaan.
Kan ik ergens mijn telefoon opladen?
De weinige stroompunten die we hebben gebruiken we voor het hoogstnoodzakelijke, zoals het zetten van koffie en het vullen van de hottubs. Neem je apparaten mee die stroom nodig hebben? Neem dan ook een powerbank mee!
Kan ik mijn spullen ergens beheerd achterlaten?
Er is geen bewaakte locatie voor waardevolle bezittingen. Laat ze dus zoveel mogelijk thuis!

 

Andere gezellige vragen

Mijn lief, vriend(in), broer, zus, buur of collega doet mee en ik wil komen kijken. Heb ik daar een ticket voor nodig?

Toeschouwers zijn van harte welkom op het eiland, daar hoef je geen entree voor te betalen. En meteen naar huis hoeft ook niet: blijf lekker hangen voor de toffe bandjes, het lekkere eten en feest mee!
Of nog veel mooier: word vrijwilliger! Wij kunnen je hulp goed gebruiken, en jij krijgt een front-row seat voor de wedstrijd op een van de eilanden (dat moedigt nog eens mooi aan!), de felbegeerde HRE handdoek en een lekkere maaltijd van ons!